אמרנט הוא סופר חלבון, יותר מכל דגן אחר ו-ללא גלוטן.
אמרנט עשיר מאוד בסידן, מגנזיום, סיבים וברזל. עשיר ברוב וויטמיני B. מחזק את העצמות בגלל כמות הסידן הגדולה, עוזר לעיכול בגלל הסיבים, מוריד כולסטרול, מוריד לחץ דם ועוזר לתחושת שובע.
בהינדית האמרנט נקרא -“זרע המלכות” – רג’ירה, ומכינים ממנו קמח נטול גלוטן, קציצות, דייסה, חטיפים ו-פופקורן-אמרנט.
לרכישת זרעי אמרנט, לחצו כאן.
מרק אמרנט | איך להכין פופקורן מאמרנט | ארוחת בוקר עם אמרנט, דבש ושקדים |
בגדול – כל מתכון עם קינואה – אפשר ורצוי להחליף באמרנט.
מתכונים נוספים לאמרנט: