פתח תפריט ניווט

קטגוריות ראשיות

אמרנט הוא סופר חלבון, יותר מכל דגן אחר ו-ללא גלוטן.

אמרנט עשיר מאוד בסידן, מגנזיום, סיבים וברזל. עשיר ברוב וויטמיני B. מחזק את העצמות בגלל כמות הסידן הגדולה, עוזר לעיכול בגלל הסיבים, מוריד כולסטרול, מוריד לחץ דם ועוזר לתחושת שובע.

 

בהינדית האמרנט נקרא -“זרע המלכות” – רג’ירה, ומכינים ממנו קמח נטול גלוטן, קציצות, דייסה, חטיפים ו-פופקורן-אמרנט.

לרכישת זרעי אמרנט, לחצו כאן.

 

מרק אמרנט איך להכין פופקורן מאמרנט ארוחת בוקר עם אמרנט, דבש ושקדים

 

איך מבשלים את האמרנט?

  • מערבבים כוס 1 של זרעי אמרנט עם 3 כוסות מים ומבשלים על אש בינונית, מביאים לרתיחה ומנמיכים לעוד כ- 20 דקות. לאחר הבישול מתקבלת דייסה סמיכה כמו קוואקר. 
  • לדייסה זו ניתן להוסיף דבש, סילאן, זרעי חמנייה, צימוקים, דלעת ועוד….
  • אפשר לבשל את האמרנט יחד עם אורז, או קינואה כהה, ביחס של 20% אמרנט ל-80% .
  • אפשר לבשל את האמרנט כמרק או עם רוטב עגבניות.
  • את גרגרי האמרנט אפשר גם לאפות או לאדות.

בגדול – כל מתכון עם קינואה – אפשר ורצוי להחליף באמרנט.

 

מתכונים נוספים לאמרנט:

no-lazy