מדוע כדאי לכבוש ירקות בתסיסה טבעית?

כבישת ירקות בתהליך תסיסה הוא גילוי מחודש של שיטת שימור עתיקה בעזרת מלח ים בלבד.

התססת הירק מאפשרת התרבות חיידקים פרוביוטים טובים לאדם.
החיידקים הטובים מתרבים בעזרת גלוקוז ובהעדר חמצן.
קדירת הכבישה מאפשרת תנאים אלו.
 

כבישה פרוביוטית למניעת מחלות וכתרופה.
כאשר אדם חולה, מציעים לו תרופה, אנטיביוטיקה שתהרוג את החיידקים הרעים.
אולם, היא הורגת גם את הטובים, אלה הנחוצים לבריאותינו.
לכן, במקום להלחם בחיידקים הרעים, אכלו מזון פרוביוטי והגדילו את מספר החיידקים הטובים שילחמו בחיידקים הרעים- וכך תבריאו.

תזונאים/יות מהמובילים בעולם, מעודדים צריכת ירקות כבושים טבעי, על בסיס יומי.
החיידקים הידידותיים- הפרוביוטים, המתפתחים בתסיסה מחזקים את המערכת החיסונית בקיבה, ובכל מערכת העיכול.
חיידקים טובים אלה אמורים להיות באופן קבע בתוך מערכת העיכול אך בעקבות תזונה לא נכונה או ווירוסים רעים, הם מתמעטים והמאזן משתנה לרעה.
כתוצאה מכך המערכת החיסונית שלנו נחלשת ואנו חשופים למחלות, לדלקות, לבעיות קיבה ומעי ושאר מחלות שלא קשורות ישירות לעיכול.
 
צריכת רבע כוס של כרוב פרוביוטי = לצריכת כדורים פרוביוטים תחליפיים.

אנשים הסובלים מבעיות במעי או מאולקוס, דיווחו על הקלה עצומה לאחר אכילת ירק פרוביוטי, בייחוד כרוב, המכיל כמות הכי גדולה של חיידקים פרוביוטים.
לירקות מותססים “חיי מדף” ארוכים, טעמם חמצמץ, והם עשירים בויטמינים, במינרלים, באנזימי עיכול ובחיידקים ידידותיים.
 
הכרוב הפרוביוטי עוזר למספר רב של מחלות:
דלקות מעי, אולקוס, ווירוס שילשולים, בטן רגיזה, ואף סרטן המעי…!
 
 
מומלץ לצרוך בכל גיל – אפילו לילדים קטנים.
הבת שלי בת 6 ובני בן שנתיים – שניהם יושבים לראות סרט ומבקשים קערה של “החמוץ”. זה רק עניין של הרגל.
 
אמא שלי, זוגתי, העובדת, החבר והשכן – כל מי שחלה בדלקת או אפילו סתם צינון – קיבל ממני צנצנת כרוב פרוביוטי – וכמו פלא – הבריא…!
כמו שזה קרה לי בפעם הראשונה שהתוודתי ל"תרופה" טבעית זו.
חוץ מזה – זה פשוט טעים…(-:
 
שילוב הירק הפרוביוטי בארוחה:
מומלץ לצרוך ירק פרביוטי, בעיקר כרוב, יחד עם הארוחה ובעיקר באכילת בשר.
החיידקים הפרוביוטים עוזרים לקיבה לעכל את המזון ואת הבשר.
תנסו ותראו שתרגישו יותר “קלים” לאחר אכילת בשר, כי הקיבה שלכם תעבוד פחות קשה.
 
אז לאוכלי הפליאו – כלי כבישה כזה חייב להיות במטבח שלכם…
זו הסיבה שפשט המנהג במסעדות בשר להגיש כרוב חמוץ – אבל – אלוהים ישמור, זה ממש לא כרוב פרוביוטי. זה סתם ירק שנכבש בחומץ.
 
אז לשואלים אם לחמוצים בקופסת שימורים יש גם יתרונות כאלה:
ממש לא.
שימו לב, ירקות בקופסאות שימורים נכבשים ולא מותססים.
החומרים שבעזרתם כובשים נועדו לזרז את התהליך, כי זמן שווה לחברות כסף, והכבישה נעשית בעזרת חומץ וחומרים משמרים, שאמנם משמידים את החיידקים הרעים, אך משמידים גם את החיידקים הטובים. אין לזה ערכים לגוף וזה יוצא כפי שזה נכנס…


Picture
 
Picture
 
Picture
 
 
כמה עובדות מדהימות על הפרוביוטיקה הטבעית:
  • הידעתם כי 80% מהמערכת החיסונית ממוקמת במערכת העיכול.
  • מזונות פרוביוטיים עוזרים לתפקוד התקין של מערכת העיכול.
  • אכילת מזונות מותססים עוזרים לרפא את רקמת המעי, ואף שחזורה והחזרתה לפעילות תקינה.
  • מזונות פרוביוטיים עוזרים לשמור על האיזון ההורמונלי.
  • מזונות פרוביוטיים מסייעים לשמור על המערכת החיסונית.
  • מזונות פרוביוטיים עוזרים לשמור על הפלורה במעי.
  • מזונות פרוביוטיים עוזרים לספק את את מרבית הויטמינים שהגוף זקוק
    vitamin A, K, D, B. בייחוד לאנשים עם מחסור ב- b12
  • מזונות פרוביוטיים עוזרים לבריאות הנפשית והרגשית.
  • מזונות פרוביוטיים מסייעים לירידה במשקל.
  • מזונות פרוביוטיים עוזרים לשמור על עור בריא.
  • מזונות פרוביוטיים עוזרים לשמור על אברי המין אצל נשים מזיהומים פטרייתיים.

 

כתבה על סנדור כץ, מחלוצי הכבישה. סיפור אישי מעניין