מדוע כדאי לכבוש ירקות בתסיסה טבעית?

כבישת ירקות בתהליך תסיסה הוא גילוי מחודש של שיטת שימור עתיקה בעזרת מלח ים בלבד.

התססת הירק מאפשרת התרבות חיידקים פרוביוטים טובים לאדם.
החיידקים הטובים מתרבים בעזרת גלוקוז ובהעדר חמצן.
קדירת הכבישה מאפשרת תנאים אלו.
 

כבישה פרוביוטית למניעת מחלות וכתרופה.
כאשר אדם חולה, מציעים לו תרופה, אנטיביוטיקה שתהרוג את החיידקים הרעים.
אולם, היא הורגת גם את הטובים, אלה הנחוצים לבריאותינו.
לכן, במקום להלחם בחיידקים הרעים, אכלו מזון פרוביוטי והגדילו את מספר החיידקים הטובים שילחמו בחיידקים הרעים- וכך תבריאו.

תזונאים/יות מהמובילים בעולם, מעודדים צריכת ירקות כבושים טבעי, על בסיס יומי.
החיידקים הידידותיים- הפרוביוטים, המתפתחים בתסיסה מחזקים את המערכת החיסונית בקיבה, ובכל מערכת העיכול.
חיידקים טובים אלה אמורים להיות באופן קבע בתוך מערכת העיכול אך בעקבות תזונה לא נכונה או ווירוסים רעים, הם מתמעטים והמאזן משתנה לרעה.
כתוצאה מכך המערכת החיסונית שלנו נחלשת ואנו חשופים למחלות, לדלקות, לבעיות קיבה ומעי ושאר מחלות שלא קשורות ישירות לעיכול.
 
צריכת רבע כוס של כרוב פרוביוטי = לצריכת כדורים פרוביוטים תחליפיים.

אנשים הסובלים מבעיות במעי או מאולקוס, דיווחו על הקלה עצומה לאחר אכילת ירק פרוביוטי, בייחוד כרוב, המכיל כמות הכי גדולה של חיידקים פרוביוטים.
לירקות מותססים “חיי מדף” ארוכים, טעמם חמצמץ, והם עשירים בויטמינים, במינרלים, באנזימי עיכול ובחיידקים ידידותיים.
 
הכרוב הפרוביוטי עוזר למספר רב של מחלות:
דלקות מעי, אולקוס, ווירוס שילשולים, בטן רגיזה, ואף סרטן המעי…!
 
 
מומלץ לצרוך בכל גיל – אפילו לילדים קטנים.
הבת שלי בת 6 ובני בן שנתיים – שניהם יושבים לראות סרט ומבקשים קערה של “החמוץ”. זה רק עניין של הרגל.
 
אמא שלי, זוגתי, העובדת, החבר והשכן – כל מי שחלה בדלקת או אפילו סתם צינון – קיבל ממני צנצנת כרוב פרוביוטי – וכמו פלא – הבריא…!
כמו שזה קרה לי בפעם הראשונה שהתוודתי ל"תרופה" טבעית זו.
חוץ מזה – זה פשוט טעים…(-:
 
שילוב הירק הפרוביוטי בארוחה:
מומלץ לצרוך ירק פרביוטי, בעיקר כרוב, יחד עם הארוחה ובעיקר באכילת בשר.
החיידקים הפרוביוטים עוזרים לקיבה לעכל את המזון ואת הבשר.
תנסו ותראו שתרגישו יותר “קלים” לאחר אכילת בשר, כי הקיבה שלכם תעבוד פחות קשה.
 
אז לאוכלי הפליאו – כלי כבישה כזה חייב להיות במטבח שלכם…
זו הסיבה שפשט המנהג במסעדות בשר להגיש כרוב חמוץ – אבל – אלוהים ישמור, זה ממש לא כרוב פרוביוטי. זה סתם ירק שנכבש בחומץ.
 
אז לשואלים אם לחמוצים בקופסת שימורים יש גם יתרונות כאלה:
ממש לא.
שימו לב, ירקות בקופסאות שימורים נכבשים ולא מותססים.
החומרים שבעזרתם כובשים נועדו לזרז את התהליך, כי זמן שווה לחברות כסף, והכבישה נעשית בעזרת חומץ וחומרים משמרים, שאמנם משמידים את החיידקים הרעים, אך משמידים גם את החיידקים הטובים. אין לזה ערכים לגוף וזה יוצא כפי שזה נכנס…


Picture
 
Picture
 
Picture
 
 
כמה עובדות מדהימות על הפרוביוטיקה הטבעית:
  • הידעתם כי 80% מהמערכת החיסונית ממוקמת במערכת העיכול.
  • עוזרים לתפקוד התקין של מערכת העיכול.
  • אכילת מזונות מותססים עוזרים לרפא את רקמת המעי, ואף שחזורה והחזרתה לפעילות תקינה.
  • עוזרים לשמור על האיזון ההורמונלי.
  • מסייעים לשמור על המערכת החיסונית.
  • עוזרים לשמור על הפלורה במעי.
  • עוזרים לספק את את מרבית הויטמינים שהגוף זקוק
    vitamin A, K, D, B. בייחוד לאנשים עם מחסור ב- b12
  • עוזרים לבריאות הנפשית והרגשית.
  • מסייעים לירידה במשקל.
  • עוזרים לשמור על עור בריא.
  • עוזרים לשמור על אברי המין אצל נשים מזיהומים פטרייתיים.

 

החומצה האמינית גאבא  (Gamma-Amino Butyric Acid )

חומצת גאבא היא חומר הרגעה טבעי.

המוח האנושי מייצר חומרים העוזרים לו לנטרל את עודף הפעילות במוח ובכך הוא מסייע להרגעה ולתחושת השלווה. גאבא  הינה החומר העיקרי שעושה זאת.

גאבא מסייע להפחית את העומס של הגירויים והמתח שמצטברים במוחנו ומפריע בחיי היומיום.

גאבא מפחיתה את מספר תאי העצב שפועלים בעודף במוח וכך מרגיעה את מוחנו הקודח.

חשיפה לאסטרוגנים, רדיקלים חופשיים, וחומרים אחרים שמצויים במזון יכולים להשפיע על מלאי הגאבא שבגופנו.

תפריט דל חלבונים יכול אף הוא למנוע את ייצור החומצה.

תעשיית התרופות המציאה את הוואליום או שאר תרופות דומות ממכרות,

שמחקות את פעילות הגאבא במוח.

בזמן התססת הירקות החיידקים מייצרים את חומצת הגאבא באופן טיבעי.

 

היתרונות הגאבא:

  • מאזן ילדים עם בעיות קשב וריכוז.
  • עוזר לאנשים להתרכז.
  • נגד חרדה.
  • נגד דיכאון.
  • מאזן שינויים הורמונליים אצל נשים.
  • מרסן התקפי אפילפסיה.
  • משפר הזיכרון אצל אנשים לאחר שבץ.
  • מוריד לחץ דם ומשפר את תפקוד הלב.

 

אני מקווה שקיבלתם מספיק סיבות טובות להתחיל לצרוך פרוביוטיקה טיבעית.

 

 

כתבה על סנדור כץ, מחלוצי הכבישה. סיפור אישי מעניין