פתח תפריט ניווט

קטגוריות ראשיות

למדו על כבישה והתססה
 
מדוע כדאי לכבוש ירקות בתסיסה טבעית?

כבישת ירקות בתהליך תסיסה- fermentation, הוא גילוי מחודש של שיטת שימור עתיקה בעזרת מלח ים בלבד.

התססת הירק מאפשרת התרבות חיידקים פרוביוטים טובים לאדם.
החיידקים הטובים מתרבים בעזרת גלוקוז ובהעדר חמצן.
קדירת הכבישה מאפשרת תנאים אלו.
 

פרוביוטיקה טבעית למניעת מחלות וכתרופה.
כאשר אדם חולה, מציעים לו תרופה, אנטיביוטיקה שתהרוג את החיידקים הרעים.
אולם, היא הורגת גם את הטובים, אלה הנחוצים לבריאותינו.
לכן, במקום להלחם בחיידקים הרעים, אכלו מזון פרוביוטי והגדילו את מספר החיידקים הטובים שילחמו בחיידקים הרעים- וכך תבריאו.

תזונאים/יות מהמובילים בעולם, מעודדים צריכת ירקות כבושים טבעי, על בסיס יומי.
החיידקים הידידותיים- הפרוביוטים, המתפתחים בתסיסה מחזקים את המערכת החיסונית בקיבה, ובכל מערכת העיכול.
חיידקים טובים אלה אמורים להיות באופן קבע בתוך מערכת העיכול אך בעקבות תזונה לא נכונה או ווירוסים רעים, הם מתמעטים והמאזן משתנה לרעה.
כתוצאה מכך המערכת החיסונית שלנו נחלשת ואנו חשופים למחלות, לדלקות, לבעיות קיבה ומעי ושאר מחלות שלא קשורות ישירות לעיכול.
 
רבע כוס ירק פרוביוטי או שוט של משקה פרוביוטי שווים הרבה יותר מכדורים פרוביוטים תחליפיים.

אנשים הסובלים מבעיות במעי או מאולקוס, דיווחו על הקלה עצומה לאחר אכילת ירק פרוביוטי, בייחוד כרוב, המכיל כמות הכי גדולה של חיידקים פרוביוטים.
לירקות מותססים “חיי מדף” ארוכים, טעמם חמצמץ, והם עשירים בויטמינים, במינרלים, באנזימי עיכול ובחיידקים ידידותיים.
 
הכרוב הפרוביוטי עוזר למספר רב של מחלות:
דלקות מעי, אולקוס, ווירוס שילשולים, בטן רגיזה, ואף סרטן המעי…!
 
 
מומלץ לצרוך בכל גיל – אפילו לילדים קטנים.
הבת שלי בת 6 ובני בן שנתיים – שניהם יושבים לראות סרט ומבקשים קערה של “החמוץ”. זה רק עניין של הרגל.
 
אמא שלי, זוגתי, העובד, החבר והשכן – כל מי שחלה בדלקת או אפילו סתם צינון – קיבל ממני צנצנת כרוב פרוביוטי – וכמו פלא – הבריא…!
כמו שזה קרה לי בפעם הראשונה שהתוודעתי ל"תרופה" טבעית זו.
חוץ מזה – זה פשוט טעים…(-:
 
שילוב הירק הפרוביוטי בארוחה:
מומלץ לצרוך ירק פרביוטי, בעיקר כרוב, יחד עם הארוחה ובעיקר באכילת בשר.
החיידקים הפרוביוטים עוזרים לקיבה לעכל את המזון ואת הבשר.
תנסו ותראו שתרגישו יותר “קלים” לאחר אכילת בשר, כי הקיבה שלכם תעבוד פחות קשה.
 
אז לאוכלי הפליאו – כלי כבישה כזה חייב להיות במטבח שלכם…
זו הסיבה שפשט המנהג במסעדות בשר להגיש כרוב חמוץ – אבל – אלוהים ישמור, זה ממש לא כרוב פרוביוטי. זה סתם ירק שנכבש בחומץ שהרג את כל החיידקים, הרעים והטובים.
 
הדרך האפקטיבית ביותר היא לצרוך רק את נוזל הכרוב והירקות המותססים, שזה משקה פרוביוטי טבעי, באנגלית – fermented drink או Probiotic Drink
הכמות היומית המומצת היא כ- 20 מ״ל. (שוט אחד).
 
 
האם לחמוצים בקופסת שימורים יש גם יתרונות כאלה?ממש לא.
שימו לב, ירקות בקופסאות שימורים נכבשים ולא מותססים.
החומרים שבעזרתם כובשים בצורה מסחרית, נועדו לזרז את התהליך, כי זמן שווה לחברות כסף, והכבישה נעשית בעזרת חומץ וחומרים משמרים ומאיצים, שאמנם משמידים את החיידקים הרעים, אך משמידים גם את החיידקים הטובים. אין לזה ערך לגוף וזה יוצא כפי שזה נכנס…


 

 סרטון הסבר ברור וקל

 חיידקים טובים – הרופאים שלכם ועל ההשפעה
על מצב הרוח שלכם
 
כמה עובדות מדהימות על הפרוביוטיקה הטבעית:
  • הידעתם כי 80% מהמערכת החיסונית ממוקמת במערכת העיכול.
  • עוזרים לתפקוד התקין של מערכת העיכול.
  • אכילת מזונות מותססים עוזרים לרפא את רקמת המעי, ואף שחזורה והחזרתה לפעילות תקינה.
  • עוזרים לשמור על האיזון ההורמונלי.
  • מסייעים לשמור על המערכת החיסונית.
  • עוזרים לשמור על הפלורה במעי.
  • עוזרים לספק את מרבית הויטמינים שהגוף זקוק
    vitamin A, K, D, B. בייחוד לאנשים עם מחסור ב- b12
  • עוזרים לבריאות הנפשית והרגשית.
  • מסייעים לירידה במשקל.
  • עוזרים לשמור על עור בריא.
  • עוזרים לשמור על אברים רגישים מזיהומים פטרייתיים.

 

  

אני מקווה שקיבלתם מספיק סיבות טובות להתחיל לצרוך פרוביוטיקה טיבעית.

 

 

כתבה על סנדור כץ, מחלוצי הכבישה. סיפור אישי מעניין 

 

 

no-lazy