פתח תפריט ניווט

קטגוריות ראשיות

המיוחד בקדירות של ״פשוט״
 

לעומת זאת, בכלים אחרים שמיובאים מחו״ל, לא ניתן לדעת בוודאות באילו חומרי גלם השתמשו ליצירת הכלי.

החימר שאנו משתמשים בו הוא טבעי ויקר יותר, אך הוא איכותי ובצבע אדמה מהטבע….(-:

 

סוגי הקדירות:

ניתן לרכוש קדרות בנפח של 1.5, 2.5,  3.5 , 4.5 ו- 5.5 ליטר.
מומלץ לרכוש גם את מקל העץ מכיוון שהוא יקל על עבודת הדחיסה והמעיכה של הירק.

סרטון על תהליך היצירה של כלי לכבישה בעבודת יד שלנו:

 

 
 
 
איך עובדת קדירת הכבישה?
 

 

הירק שבקדירה מתחיל לתסוס.

בתהליך משתחררים גזים, פחמן דו חמצני הדוחק את שארית החמצן שבקדירה אל מחוצה לה וכך נוצרת בפנים סביבה סטרילית ונטולת חמצן, בה החיידקים הטובים מתרבים ומפרקים את הירק במיצים של עצמו, ללא כל חומרי האצה תעשיתיים.

המכסה מונח בתוך תעלת מים החוסמת את כניסת החמצן מבחוץ, אך גזי התסיסה מבפנים יכולים לצאת החוצה דרך חריץ קטן שבמכסה.

כך שהוא משמש כשסתום חד כיווני המאפשר יציאה של גזי התסיסה אך חוסם לחלוטין את כניסת חמצן מבחוץ ויוצר סביבה אנאירובית.

גזי התסיסה יוצאים כבועות אל מחוץ לקדירה, דרך חור קטן שבמכסה אשר שקוע בתעלת המים.

לאחר כמה ימים הקדירה תתחיל לבעבע ותשמעו – “בלפ…בלפ…בלפ…”.

בועות ייצאו לתעלת המים דרך החריץ שבמכסה, וזה סימן שהתהליך החל בהצלחה.

Picture
 
צפו והאזינו לסרטון של הקדירה הישנה שלי, שעובדת נון-סטופ


 
למה להעדיף את הקדירה על פני צנצנת זכוכית?
 
1. טמפרטורה יציבה ונמוכה – הודות לדפנות העבות של קדירת החימר, הטמפרטורה קבועה בפנים היא קבועה ונמוכה. לעומת זאת בזכוכית הטמפרטורה עולה ויורדת בהתאם לטמפרטורה בחדר וזה פוגע בתהליך.
2. שסתום חד כיווני- בקדירה יש תעלת מים שבתוכה מונח המכסה. מכסה זה אוטם כניסת חמצן פנימה ומאפשר יציאה מבוקרת של גזי התסיסה דרך חריצים קטנים שבקצה המכסה.
לעומת זאת – בצנצנת זכוכית אין שחרור טבעי לגזים. צריך לעשות זאת באופן ידני ע״י פתיחה של המכסה וכך חמצן עלול לחדור פנימה וזה המקור לכשלון התהליך.
3. חושך- אור פוגע בהתרבות החיידקים, הקדירה אטומה לחלוטין לאור, לעומת זכוכית שהיא שקופה.
4. אסתטיקה – הקדירה יפה וטובה לעין ולנפש – זו גם סיבה טובה.
 
קדירה להתססה או כפי שהיא מוכרת כקדירה להחמצה, היא טובה ביותר כשהיא עשויה עבודת יד ומחימר טבעי.

 

 

no-lazy