פתח תפריט ניווט

קטגוריות ראשיות

  הוראות שימוש לכלי אידוי:

להורדת קובץ להדפסה, לחצו כאן.


הוראות שימוש:
 

 
 
השימוש בקדירה הוא פשוט:
 
 
  • שימו את הרכיבים שאתם רוצים לאדות או לבשל בתוך הקדירה.
  • מומלץ להמליח כבר בהתחלה. האדים ימיסו את המלח ויעזרו לו לחדור לחומרי הגלם.
  • מלאו סיר רגיל ב- 1/2 עד 2/3 מים. ניתן לשים במים תבלינים ועשבים ארומטיים.
  • הדליקו את האש והניחו את הקדירה על הסיר. (לא על האש).
  • ברגע שהמים ירתחו, אדי הקיטור יפלטו דרך הארובה ויכנסו אל תוך הקדירה ויאדו את המזון.
  • אם תשאירו את המרכיבים יותר זמן, האדים יתעבו ויהפכו לנוזלים בתוך הקדירה ויבשלו את המזון.
  • אידוי רגיל אורך כ 10-30 דקות.
  • בישול אורך כשעה וחצי עד שעתיים+.
  • הקדירה לא מיועדת למגע ישיר עם אש.
 מה ניתן לאדות?
תפו״א, בטטה, בצל, ברוקולי, כרובית, גזר, קישוא, אספרגוס, לפת, דגים או פירות ים, כיסונים, פטריות ועוד ועוד….

 
זמן אידוי:

זמן האידוי הוא בין - 10-30 דקות. תלוי בסוג הירק.

חשוב להכניס את חומרי הגלם אל המאדה בסדר זמן הבישול שלהם. לדוגמא: תפו״א צריכים יותר זמן מאשר אספרגוס, ולכן אותם תכניסו קודם ואת האספרגוס לאחר כ-15 דקות אידוי.

פתרון נוסף – חתכו את הירקות הקשים לחתיכות קטנות יותר מהקלים.

כך תשוו בין הזמנים של כל הירקות ותוכלו להכניס אותם יחד.

 

זמן בישול:

אם תשאירו את הירקות במשך יותר משעה, עד 3 שעות, האדים העולים מהסיר התעבו בקדירה ויהפכו שוב למים, שישמשו כנוזל התבשיל או המרק.

 

אמצעי זהירות וניקיון:

  • בעת הרמת המכסה הזהרו לא להניח את היד מעל ארובת הקיטור…!

  • הקדירה רגישה לשינויי טמפרטורה גבוהה. אל תקררו אותה מהר ואל תחממו אתה מהר. היא עלולה להסדק.

  • הקדרה לא מיועדת להיות במגע עם אש ישירה.
  • הקדרה לא מיועדת לתנור.
  • ניקיון – הוראות ניקוי הם רגילות. כמו כל סיר . מומלץ לנקות בסוף השימוש ולייבש.

 

 כמה טיפים והארות:

מומלץ לשים מגבת בד בין המכסה לקדירה, או בין הקדירה לסיר המים, בכדי לאטום ולא לאפשר לאדים לצאת.

בבישול ארוך – בדקו אם יש מספיק מים בסיר התחתון.

 

בבישול בשר ועוף:

מומלץ מאוד להרתיח את הבשר/ העוף, במים למשך כמה דקות ורק אז להעביר לקדירה. וזאת כדי להוציא את הנוזלים ולא לקלקל את הטעם.

כדאי גם לייבש את העוף והבשר מעט במגבת נייר סופג לאחר ההרתחה.

אם לאחר כ-10 דקות יש כבר נוזלים בקדירה, זה סימן שהיו יותר מדיי נוזלים בעוף או בבשר, ועדיף לייבשם בחוץ, לשפוך את הנוזלים, ולהחזירם פנימה להמשך האידוי/בישול.

 

הכנת פסטה במקביל בסיר התחתון:

ניתן להכין אטריות או פסטה בקדרית האידוי.

אולם, ניתן גם לאדות ירק בקדרה ובמקביל להכין את הפסטה בסיר המים התחתון. הכניסו פסטה לסיר כ-10 דקות לפני סוף האידוי שבקדרה.

אטריות אורז הכניסו רגע קט לפני הסוף.

  

אמצעי זהירות:

בעת פתיחת המכסה, לא לשים יד מעל לארובת הקיטור – האדים לוהטים..!

 

 

 

no-lazy