מה ניתן לאדות: כמעט כל ירק, תפוח אדמה, בטטה, גזר, בצל, קישוא, לפת, פטריות, דים סאם, מרק, דגים ועוד…
הוראות בסיסיות: - הרתיחו מים בסיר נירוסטה רגיל. - חותכים את הירקות לקוביות, מפזרים תבלינים ושמן זית ומכניסים לקדירת החימר.
- את הקדירה מניחים על סיר המיםהרותחים והאדים ייכנסו פנימה לקדירה. לאחר כ- 20-30 דקות המזון מוכן. הזליפו שמן זית לטעם וגם לעזור לקיבה לספוג את הוויטמינים ובתיאבון.
אין להניח את קדירת האידוי ישירות על האש.
מתכונים מצולמים:
אידוי ירקות שורש.
אידוי אורז עם עדשים (נבטוטי עדשים)
אידוי ברוקולי, קישוא, גזר ושום.
מתכון בסיסי למרק עוף סיני – מרק עוף צח אמיתי:
רכיבים: קילו עוף. 5 בצלים ירוקים קצוצים. 2 חתיכת ג’ינג’ר קטנות פרוסות דק. 10 פטריות יבשות חתוכות לרבעים. מלח ים אופציה להוסיף: סלרי, כרוב רגיל או כרוב מותסס, או כף סויה.
אופן הכנה: חותכים את העוף לקוביות של 5-10 ס"מ. מייבשים את העוף בעזרת מגבת נייר או בד. מכניסים לקדירה ללא תוספת מים.
להוסיף את הבצל הירוק הקצוץ, הג’ינג’ר, הפטריות המיובשות והמלח. וודאו שהתוכן לא יעלה על חצי עד 2/3 של הקדירה. מלאו עד 2/3 מים בסיר הרגיל התחתון והרתיחו את המים.
הניחו את הקדירה על הסיר והשתדלו לאטום את המכסה עם מגבת מטבח או רצועת תחבושת בכדי שהאדים לא יברחו.
יש כאלה שמכינים בצק ומרחים אותו בחיבור בין הקדירה לסיר, כך שבסוף התהליך הבצק נאפה מהחום ויכולים לאכול אותו.
לאחר כ- 10 דקות, להסיר את המכסה ולבדוק אם קיימים נוזלים בקדירה. אם כן, זה אומר העוף לא היה יבש כראוי. ייבשו את העוף היטב, שיטפו ויבשו גם את הקדירה והחזירו אותה על הסיר. השאירו את הקדירה על האש כשעה וחצי עד שעתיים. בסוף התהליך כל המים מהסיר התחתון יתעבו בקדירה ויהפכו להיות מי המרק.
אורז פרסי- אורז מאודה עם גרגירים מופרדים:
אמא שלי עושה אורז פרסי מעולה. כמובן שאי אפשר להתחרות בה, אבל להכין אורז הכי דומה לאורז שלה, ניתן להכין בקדירת האידוי, זה קלי קלות.
האורז יוצא פריך, טעים ואוורירי. הנה המתכון:
השרו את האורז במים חמים ושטפו מספר פעמים. על כל כוס אורז – כוס מים והכניסו לקדירת האידוי. מלח להוסיף לפי הטעם.
בסיר התחתון הרגיל, מלאו מים עד חציו, והרתיחו. את הקדירה הניחו על הסיר עם המים הרותחים.
אורז לבן יהיה מוכן כעבור כ- חצי שעה. אורז חום או פרא כעבור כשעה.