מתכון בסיסי למרק עוף סיני – מרק עוף צח אמיתי:

רכיבים: קילו עוף. 5 בצלים ירוקים קצוצים. 2 חתיכת ג’ינג’ר קטנות פרוסות דק. 10 פטריות יבשות חתוכות לרבעים. מלח ים
אופציה להוסיף: סלרי, כרוב רגיל או כרוב מותסס, או כף סויה.

אופן הכנה: חותכים את העוף לקוביות של 5-10 ס"מ. מייבשים את העוף בעזרת מגבת נייר או בד. מכניסים לקדירה ללא  תוספת מים.
להוסיף את הבצל הירוק הקצוץ, הג’ינג’ר, הפטריות המיובשות והמלח. וודאו שהתוכן לא יעלה על חצי עד 2/3 של הקדירה.
מלאו עד 2/3  מים בסיר הרגיל התחתון והרתיחו את המים.
הניחו את הקדירה על הסיר והשתדלו לאטום את המכסה עם מגבת מטבח או רצועת תחבושת בכדי שהאדים לא יברחו.
יש כאלה שמכינים בצק ומרחים אותו בחיבור בין הקדירה לסיר, כך שבסוף התהליך הבצק נאפה מהחום ויכולים לאכול אותו.

לאחר כ- 10 דקות, להסיר את המכסה ולבדוק אם קיימים נוזלים בקדירה. אם כן, זה אומר העוף לא היה יבש כראוי. ייבשו את העוף היטב, שיטפו ויבשו גם את הקדירה והחזירו אותה על הסיר.
השאירו את הקדירה על האש כשעה וחצי עד שעתיים. בסוף התהליך כל המים מהסיר התחתון יתעבו בקדירה ויהפכו להיות מי המרק.
 
 
 
אורז פרסי:
אמא שלי עושה אורז פרסי מעולה. כמובן שאי אפשר להתחרות בה, אבל להכין אורז הכי דומה לאורז שלה, בקדירת הקיטור, זה קלי קלות. האורז יוצא פריך, טעים ואוורירי.
דבר ראשון – תשרו את האורז במים חמים ושטפו אותו כמה פעמים.
על כל כוס אורז שימו כוס מים והכניסו לקדירת הקיטור. כמו בתמונה.
במקום מים ניתן להשתמש ביין. מלח ניתן להוסיף לפי הטעם.
 
כל מה שנותר לכם לעשות זה למלא חצי סיר רגיל במים, להרתיח, להניח את הקדירה על הסיר וזהו.
אורז לבן יהיה מוכן כעבור כ- חצי שעה. אורז חום או פרא יהיה מוכן כעבור כשעה.
 


סרטוני מתכונים:
 
מתכון לכלי אידוי בצרפתית:
 
 
 
מתכון בסינית, גם אם לא מבינים את השפה: