הוראות בסיסיות:

לפני השימוש הראשון, מומלץ להשרות רק את המנבטה במים למשך כחצי שעה
להשתמש בזרעים טריים ושלמים בלבד. במידה יש שברי זרעים, כדאי להוציא אותם.
בגידול נבטים ירוקים -  יש להקפיד להשאיר מים בקערת הניקוז התחתונה, מכיוון שהשורשים שייצאו דרך החורים, יינקו מים מלמטה ויגדלו יותר מהר.
בגידול נבטוטים – אין צורך שישארו מים בקערת הניקוז.

לחצו על הלשונית מטה ומצאו בה טבלה עם פירוט מלא, איזה זרעים טובים להנבטה, זמניי השרייה ונביטה.



שלוש פעולות בסיסיות להנבטה


השרייה.


Picture


 

להשרות את הזרעים במים. ניתן להשרות בקערת הניקוז המגיעה עם המנבטה או בקערה רגילה. זרעים קטנים (לנבטים) מינימום השרייה של כ– 3-4 שעות. זרעים גדולים (קטניות לנבטוטים) מינימום השרייה כ- 12 שעות – לילה.


מעבר למנבטה.


Picture


להעביר את הזרעים למנבטה. המים ייצאו מהחורים. להניח את המנבטה על קערת הניקוז לסגור את המכסה.

שאריות המים יתנקזו למטה בקערת הניקוז.

 


השקייה.


Picture


תשקו את הזרעים פעם עד פעמיים ביום. עדיף מתחת לברז בזרם חלש. הקפידו להרטיב גם את המנבטה עצמה.

עשו זאת מידיי יום.

גידול נבטים ירוקים – הקפידו לא להזיז את הזרעים ממקומם. לאחר כ3-4 ימים הסירו את המכסה והמשיכו בהשקייה לעוד כ-3 ימים.הקפידו למלא את קערת הניקוז במים טריים. הנבט יגדל אל מחוץ למנבטה ויהיה ירוק.

גידול נבטוטים – אל תסירו את המכסה, הם צריכים חושך. הנבטוטים מוכנים כעבור 2-3 ימים.


ניתן להשקות עם שפיצר אך תרטיבו כהוגן גם את הכלי עצמו.


וזהו – הנבטים מוכנים לאכילה.

צפו בסרטון המתאר את התהליך