מה המיוחד בקדירת האפייה:
הקדירה עשויה חימר האוגר חום ומפזר אותו באחידות לחלל ה"פעמון". החום מקיף באופן שווה את הבצק מכל צדדיו.
בנוסף, האדים היוצאים מהבצק לא מתאדים, אלא נאגרים בכלי ושומרים על לחות הלחם.
דבר נוסף, החום נאגר בחלק העליון של הפעמון ומושך את הבצק כלפי מעלה, וזאת מבלי לשרוף אותו ממגע ישיר עם גופי החימום כמו בתנור.
אם רוצים שהלחם יהיה “קראנצ’י”, מסירים את הפעמון רבע שעה לפני סוף האפייה.
כמו כן תחתית הלחם נצרבת מהפלטה התחתונה האוגרת חום רב.
|
כדי לבשל תבשילי קדירה – צריך פשוט להפוך את הקדירה ולהשתמש בפעמון לתבשילי מזון, ובתחתית כמכסה.
|