פתח תפריט ניווט

קטגוריות ראשיות

 
 
מה המיוחד בקדירת האפייה:
 
הקדירה עשויה חימר האוגר חום ומפזר אותו באחידות לחלל ה"פעמון". החום מקיף באופן שווה את הבצק מכל צדדיו.
 
בנוסף, האדים היוצאים מהבצק לא מתאדים, אלא נאגרים בכלי ושומרים על לחות הלחם.
 
דבר נוסף, החום נאגר בחלק העליון של הפעמון ומושך את הבצק כלפי מעלה, וזאת מבלי לשרוף אותו ממגע ישיר עם גופי החימום כמו בתנור.
 
אם רוצים שהלחם יהיה “קראנצ’י”, מסירים את הפעמון רבע שעה לפני סוף האפייה. 
כמו כן תחתית הלחם נצרבת מהפלטה התחתונה האוגרת חום רב. 
 
 
לא תאמינו כמה זה קל לאפות לחם לא פחות טוב מהלחם הכי משובח במאפייה.
אתם תחליטו ממה יהיה עשוי הלחם: לחם שיפון או חיטה מלאה, כוסמת או כוסמין, פשתן או גרעיני חמנייה.  
  

שימוש נוסף – קדירת בישול:

כדי לבשל תבשילי קדירה – צריך פשוט להפוך את הקדירה ולהשתמש בפעמון לתבשילי מזון, ובתחתית כמכסה.


​ניתן להכין בקדרה תבשילים רבים כגון: אורז, בשר, עוף, ירקות שורש, חמין בשבת, ועוד.

 

הוראות בסיסיות:

לאחר שתמלאו את הקדרה בתבשיל, הכניסו אותו לתנור ותדליקו אותו לחום 200 מעלות. 

לאחר כ- 45 דקות התבשיל יהיה מוכן.

הסירו את המכסה ל- 10-15 דקות לקבלת צריבה בחלק העליון.

 

 

 

 

no-lazy