איך להכין קונפי שום:

 

Picture

 
יתרון הכלי:
ההבדל בין קונפי שום לסתם שום בתנור הוא גדול.
כשאתם מכניסים שום לתנור רגיל, הטעם והערכים שלו מתנדפים. החום מספירלות התנור אינו אחיד, הוא ישיר ומייבש את השום.
 
יתרון כלי מחרס הוא בכך שהחימר אוגר את החום ומפזר אותו בהדרגתיות ובאחידות פנימה.
הכלי כולא את הלחות שבשום וכשהוא מוכן הוא נימוך, מתאים למריחה, וכך גם נשמרים הערכים התזונתיים שלו.
 
כשקונפי מוכן, תוכלי להוציאו ושמר אותו בצנצנת זכוכית יחד עם שמן הזית, או – ניתו למעוך אותו להכין ממרח קונפי שום.
 
אני מזהיר אתכם – זה ממכר – אתם תלקקו את האצבעות…
 
 
מתכונים:
 
מתכון לאנשים עסוקים (לא רציתי לכתוב עצלנים) :
זרקו כמה ראשי שום לכלי.  
הכניסו לתנור למשך כחצי שעה.
תוציאו וחתכו את השום בחציו. מומלץ לאכול את שיניי השום עם כפית.
 
מתכון קונפי אמיתי:
קלפו כ -40 שניי שום. (איך לקלף? – שימו את שיניי השום בסיר, סגרו את המכסה היטב עם הידיים ונעננו הרבה, זה עושה כושר בשרירים והשום מתקלף)
העבירו את השיניים הקלופות לכלי.
מזגו בכלי שמן זית עד מעל לגובה השיניים.
הוסיפו תבלינים כרצונכם (כפית דבש, מרווה ועוד…)
הכניסו לתנור לכחצי שעה.
שמן הזית אינו נשרף בגלל החום המדורג והלא ישיר הנאגר בכלי
כעבור כ- 30-40 דקות יוצא קונפי שום שלא תרצו להפסיק לאכול.
 
ניתן לאכול אותו כמות שהוא, או לרסק ולהכין ממרח שום.
 
ניתן להכניס לכלי גם ירקות שורש, תפו"א, בטטה, פטריות או כל רעיון יצירתי שיש לכם.

מכיוון הכלי נעשה בעבודת יד, צורתו תמיד תהיה כמו שום, אך כל כלי יראה קצת שונה בגלל מגע היד האישי של הקדר.

קוטר הכלי 15 ס״מ. גובה כ- 15 ס״מ. מצורף למטה הוראות שימוש ומתכונים להורדה.