למתכונים מצולמים, לחצו כאן.
להורדת טיפים ופתרון בעיות – לחצו כאן
כמויות: אל תמלאו את הקדירה עד הסוף. מלאו רק כ ¾ מקום.
טריות – הקפידו שהירק הוא באמת טרי, כך שיהיו בו מספיק נוזלים ושלא צבר חיידקים באיחסון הממושך בחנות.
כמות המלח – לכל ליטר/קילו ירק = כף מלח ים אטלנטי או הימלאיה.
ניקיון – שימרו על ניקיון משטח העבודה, הכלים והידיים.
להצלחת הכבישה מומלץ לרכוש את מקל הדחיסה.
השימוש בו עוזר לריכוך הכרוב ולספיגת המלח.
בנוסף, הוא חשוב לדחיסת הכרוב בהעברתו לצנצנות איחסון.
|
סרטון הוראות מפורטות לכבישה:
פירוט פעולות הכבישה:
-שטפו היטב את הירק. -חיתכו אותו לרצועות דקות או חתיכות קטנות והעבירו לקערה. -אם בחרתם בכרוב, השאירו בצד 2 עלים גדולים, שאיתם תכסו בהמשך את הירק שבקדירה. -הוסיפו מלח ים אטלנטי או הימלאיה וערבבו היטב. הכמות היא כף מלח לכל ליטר/קילו. -את הירק יחד עם המלח צריך למעוך בעזרת מקל עץ. (לרכישה לחצו). המעיכה מאפשרת למלח להכנס לירק פנימה. -כסו את הקערה והניחו אותה למשך 20 דקות עד שעתיים. המלח יגיר את הנוזלים מהירק.
|
|
-העבירו את הירק מהקערה לקדירת הכבישה, כולל הנוזלים. -דחסו את הירק שבקדירה בעזרת המקל. הקפידו לא למלא עד לסוף אלא השאירו ¼ מקום פנוי. -אם בחרתם כרוב, קחו את 2 העלים ששמרתם לפני כן וכסו איתם את הירק הקצוץ. -הכניסו פנימה את 2 חצאי המשקולות, אחד מימין והשני משמאל, כך שייצרו עיגול ביחד. -בעזרת אגרוף היד לחצו על המשקולות חזק כדי להפעיל לחץ ולהוציא כיסי אויר. -הנוזל צריך להיות כ-1-2 ס"מ מעל למשקולות. לרוב נוזל הירק לא מספיק. לכן – מזגו פנימה את המים שהרתחתם לפני כן, או תוכלו לטחון ירק למיץ ולהשתמש בנוזל כתחליף למים. -ניתן להשתמש במי מעיין. -חשוב ששום ירק לא יבלוט או יצוף מחוץ למים. |
-סגרו את המכסה ומזגו מים רגילים לתעלת המכסה עד שימלאו ¾ ממנה.
-במשך זמן הכבישה המים שבתעלה מתאדים וצריך להוסיף עוד מים.
-מומלץ לא לפתוח את המכסה במשך כל זמן התסיסה. אם פתחתם הכנסתם פנימה חמצן ועלול להיווצר עובש.
זהו. לכו לנוח….למרות שזה לא היה ממש קשה.
מתכון להכנת משקה פרוביוטי:
מתכון להכנת משקה פרוביוטי מועשר:
כל הזכויות למידע זה ובאתר שייכות ל"פשוט". אין להעתיק טקסט או תמונות ללא אישור בכתב. תודה.