מנבטת חימר

במנבטת החימר אפשר לגדל את כל סוגי הנבטים והנבטוטים, אפילו נבטי חמנייה. 
זהו גידול הידרופוני, ללא מצע, אדמה, או דשן. השורשים נצמדים לנקבוביות החימר ויונקים לחות ומים מתחתית הכלי.

מנבטה מחימר היא כלי לגידול נבטים הטוב ביותר. מעין אינקובטור לנבט.

המנבטה עשויה מחימר- שזה אדמה, וזו הסביבה הכי קרובה לטבע, הן מבחינת הלחות והטמפרטורה והן מבחינה אנרגטית.                                                          

להבדיל מכלים מאולתרים או מנבטות פלסטיק או מתכת, חימר הוא חומר נושם,
מלא בנקבוביות זעירות המבטיחות לחות ואוורור.
 
כל זה מעצים את טעמם וטריותם של הנבטים ושומר על סביבה נקייה מחיידקים.
אחרי ניסיון אחד, תטעמו ותרגישו את ההבדל.


מלבד זאת זה וחסכון גדול בכסף ובאריזות פלסטיק והכי חשוב –


אתם שומרים על הבריאות שלכם ומגדלים את המזון בעצמכם.

 

 

 




 

המנבטות – עבודת יד על אובניים

Picture

 

איך התפתח הרעיון?
כמו רבים אחרים התקשתי להנביט בכלים מאולתרים, ממתכת או פלסטיק וחיפשתי דרך ליצור כלי אידיאלי שידמה את התנאים של הזרע באדמה ויהיה גם אסתטי.
כלי מחימר היה הפתרון.

הנסיונות היו להגיע למידה נכונה של עובי החימר, גודל החורים, עומק הנקבוביות הזעירות, גובה החלל הפנימי, גובה קערת ניקוז המים ועוד. 
 
היום, אנו מייצרים בעבודת יד את כל המנבטות שלנו ע"פ אותו ניסיון.
הקדר שלנו יוצר את המנבטה על האבניים, משלב גוש החימר ועד לשריפה.  
החימר שאנו משתמשים בו הוא חימר טבעי לחלוטין, בצבע אדמה וללא שימוש בגלזורה כך שאין חשש לעופרת.

 

PicturePicture

 

לינק לכתבה של לימור תירוש על המנבטות שלנו, לחצו כאן.

 

יתרונות גידול נבטים במנבטת חימר:

הצלחת הנבטה – נבטים בגידול ביתי במנבטה שלנו מצליח מאוד, הנבטים גדלים יותר טוב, עמידים וכל הזמן חיים וטריים מול עינכם. הם שומרים על יתרונותיהם התזונתיים ומחזיקים עד כ-10 ימים במקרר.
אורגניות – גידול במנבטה העשויה חימר- אדמה היא סטרילית ובטוחה. כשאתם מגדלים בעצמכם זה מבטיח נבטים אורגניים באמת כי אתם לא ריססתם בכימיקלים את הנבטים בכדי לשמור על חיי מדף.
כיף והנאה - גידול נבטים בבית הוא חוויה ויש בה עניין וסיפוק. ילדים ואף מבוגרים מוקסמים מתהליך הצמיחה הטבעי המתרחש מול עיניהם במנבטה על השיש.
חיסכון בכסף - הנבטים גדלים פי 4-10 מכמות הזרעים ששמתם. עלות גידול הנבטים הוא כ-1-3 שקלים בלבד, מול 10-15 ש"ח למגש בחניות.
 

 

יתרונות גידול נבטים

Picture

 

גידול נבטים הוא אחד הדברים הבריאים והקלים ביותר. בהשקעה של 2 דקות בסך הכול, תצליחו לגדל בעצמכם נבטים.
היתרונות הם טעמם של הנבטים ותרומתם לבריאות.
בשלב הנבטה הנבט מכיל פי 10-40 יותר ויטמינים מינרלים, חומצות אמינו ואנזימים מבכל שלב אחר בחיי הצמח.
בסיום הנביטה הם מכילים את שלושת אבות המזון (חלבונים, פחמימות ושומנים), ואלו כבר מפורקים בחלקם, מה שהופך אותם לקלים מאוד לעיכול ומשביעים במיוחד.

ערכים תזונתיים

Picture

 

נבטים הם אחד מהמקורות העשירים והאיכותיים ביותר למינרלים, חלבונים, וויטמינים, וחומצות אמינו חיוניות.
הנבטים אינם מזון משמין. הם מכילים אנרגיה זמינה (סוכרים פשוטים הנספגים מהר בגוף), סיבים תזונתיים (הגורמים לתחושת שובע), חלבון איכותי, ומעט חומצות שומן הכרחיות.
המרכיבים הפעילים בנבטים (אנזימים למיניהם), מגבירים את קצב שריפת השומנים בגוף, ותורמים לבניית רקמות שריר.

הנבטים מכילים שפע אנזימים שהתעוררו במהלך תהליך ההנבטה. האנזימים חיוניים לכל תא ותא בגוף בכדי להמשיך להתקיים.

בכדי להקל ולשפר את תפקוד האנזימים בגוף, עלינו לצרוך מזון חי המכיל אנזימים והם קיימים רק במזון חי וטבעי.
ככל שנקבל אנזימים רבים יותר מהמזון, כך פעילותם של האנזימים השונים בגוף תתחזק ותשתפר בהתמדה.

כמות הויטמינים הזמינים בנבטים היא דרך מעולה לשמור על הבריאות ועל המערכת החיסונית במשך כל ימות השנה.
בחודשי החורף הקרים, כשלא ניתן להשיג ירקות ופירות טריים הגדלים בעונה החמה, הנבטים הם מקור מצוין לויטמינים השונים.
צריכה שוטפת של נבטים במהלך החורף תהווה מקור מצוין לויטמינים, ותשמור על מערכת חיסונית איתנה גם בחודשי החורף הקרים.
מכיוון שהמנבטה שומרת על טמפרטורה קבועה בתוך הבית, גם זרעי קיץ ינבטו בחורף, כך שאתם יכולים לגדל נבטים במשך כל עונות השנה.
בתפריט ה"טיפים" יש כמה עצות בעניין.