אז מי אנחנו:

אני יובל, במאי סרטים, קדר חובב ובונה בנייה טבעית באדמה.
איך התחלתי להנביט?, ככה- זו בדיקת הדם שלי בספטמבר 2008 :

Picture
 
 
 
Picture
 
הנקודה הירוקה מראה על רמת השומנים בדם שלי, הטריגליצרידים, שהם ברמה של 707.  כשהמותר הוא מקסימום 170.
פי 4 !!! מהמקסימום המותר.

הכולטרול הרע, (הנקודה השחורה שבתמונה) היה רע 320,  כשהמותר הוא מקסימום  200.

לאחר כ-4 חודשים של אכילת נבטים באופן יום יומי, אלה היו תוצאות בדיקות הדם שלי:

Picture
 

הטריגליצרידים ירדו לרמה של  190, שזה בתוך הנורמה
הכולסטרול ירד לרמה של 161 שגם זה בתוך הנורמה

איך זה קרה:

כמה שנים קודם לכן נפטר אבי מהתקף לב פתאומי בגיל 63. רמת הטריגליצרידים והכולסטרול שלו היו גבוהים מאוד.
הבנתי שאם לא אקח עצמי בידיים, זה מגיע גם אלי. הרופאה שלי אמרה ״אתה פצצה מתקתקת״ ורשמה לי כדורים, שאותם אצטרך לקחת כל החיים.
לפני שאבלע מאות כדורים עם תופעות לוואי, החלטתי לנסות דרך טבעית.

ואז - כשלמדתי בקליפורניה בנייה באדמה, התארגנו לארוחת הצהרים הייתה מורכבת מבשר ושאר מאכלים מהפרסומות. ראיתי שבחור אחד לא הצטרף אלינו ואכל נבטים מקערות הנבטה.
אז ארוחה אחת הצטרפתי אליו.
האמת, בהתחלה היה קשה להית שבע, אבל הגוף מתרגל, ולאחר כמה ימים קערת נבטים ונבטוטים מלאי חלבון הספיקו לי לארוחת ערב.
כך גם בבוקר, מיקס נבטים, עם לימון ושמן זית הספיקו לי עד לצהרים, וכל היום הייתי עם תחושת קלילות בקיבה. 
כשחזרתי לארץ הבנתי ש״מזון על״ זה, יכול לעזור לי.

Picture
 
התחלתי כמו כולם להנביט במנבטות פלסטיק, צנצנות הפוכות ושאר אילתורים שלא נתנו תוצאות טובות.
 
כחקלאי לשעבר חיפשתי דרך גידול הכי דומה לאדמה.
כקדר חובב, ייצרתי את מנבטת החימר, כלי אסתטי ואקולוגי, ובעזרתו הנבטתי כל זרע, הכי מהר, וללא ריקבונות.
באופן הדרגתי הורדתי את מרכיבי המזון התעשייתי ועברתי לאכילת נבטים טריים וחיים.
 
Picture
 
יחד עם קדר מקצועי שעובד עד היום איתי, עשיתי הרבה נסיונות בכדי ללמוד כיצד ניתן להנביט הכי טוב,
באיזה טמפרטורה לשרוף את החימר על מנת שהנקבוביות ישארו פתוחות לספוג מים,
באיזה גודל לעשות את החורים, מה הם זמני הגידול לכל זרע ומה נובט ומה לא ועוד... 
משפחה וחברים שביקרו אצלי לקחו לי את המנבטות שהכנתי, וכך הכנתי עוד ועוד מנבטות לכולם,
עד שזה הפך להיות גם עסק כלכלי.
Picture
 
היום אנחנו נהנים לייצר ולמכור מנבטות וזרעים ולגרום לאנשים נוספים
לשנות את הרגלי התזונה ולהיות בריאים יותר.